Fine Fleur krulandijvie wordt ambachtelijk geteeld in de grond, zowel in open lucht als onder glas. De krop wordt niet te zwaar geoogst om haar specifieke vorm en stevigheid optimaal te behouden. Het hart van de krop kleurt over minstens zestig procent goudgeel. De krulandijvie wordt als sla aangeboden en altijd rauw gegeten. In vergelijking met gewone andijvie heeft deze soort een meer uitgesproken bittere smaak.
Dit dankbaar product voor restaurateurs en speciaalzaken, maar ook voor de eindconsument, is te verkrijgen van maart tot november. Het product wordt verkocht in EPS-kist met kisten en/of dekvel waarbij de originele productpresentatie van Fine Fleur de consument kan bekoren. Presentatie en versheid van het product is belangrijk. Daarom zorgen onze telers ervoor dat het product met een optimale kwaliteit en versheid afgeleverd wordt op de REO Veiling en later de retail of horeca.
Woensdag 14 maart is de eerste fijne krulandijvie van het nieuwe seizoen verkocht. REO producent Dirk Declercq leverde het dagverse product op de REO Veiling. "Fijne krulandijvie is een plant die vraagt naar een warm strak klimaatschema in de serre. De jonge fragiele plantjes gedijen onder glas het best bij temperaturen boven 15° Celsius ’s nachts en 18° Celsius overdag. Naast haar perfecte kwaliteit komt de frisée ook vlot op het gewenste gewicht, en kan de delicatesse dus gemakkelijk de concurrentie aan met fijne krulandijvie geteeld in Spanje of Zuid-Frankrijk.” aldus Dirk.
Fine Fleur krulandijvie: krullig, kronkelig, maar scoort recht in doel voor mooie bordpresentatie, pittige smaak en versheid!
Sorteringen en verpakkingen zijn flexibel. Voor meer info, contacteer ons via info@reo.be of bel naar +32 51 231 211.